Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

Gosip Mossip Mak Jemah #GMMJ

Jiwa Tak Masuk Dengan Rock, Kecik Umum Tinggalkan Kumpulan Kristal

Keputusan ini sudah lama difikirkan olehnya memandangkan jiwanya tidak sesuai dengan rock.
15 Nov 2019, 10:13 AM

Selepas setahun bersama kumpulan Kristal, Kecik hari ini mengumumkan keluar secara rasmi daripada kumpulan tersebut dan mahu bergerak secara solo.

jiwa tak masuk dengan rock, kecik umum tinggalkan kumpulan kristal

Kecik atau nama sebenarnya Mohammad Fauzi Kamarudin, 25, membuat keputusan ini dengan persetujuan semua.

“Faktor utama saya keluar dari Kristal kerana saya merasakan tidak boleh lagi menggalas tanggungjawab sebagai vokal utama untuk Kumpulan Kristal dan tak mahu Kristal jatuh merudum disebabkan saya.

“Mungkin saya masih lagi mencari cari jiwa saya. Saya bukanlah seorang penyanyi rock. Saya potong rambut pun bukan disebabkan nak tunjuk saya give up.

“Cuma saya nak bagitau jiwa saya dah tak ada kat situ. Saya memohon maaf kepada semua ahli-ahli Kristal dan pihak-pihak syarikat yang selama ini banyak membantu saya.

“Insha-ALLAH saya akan aktif semula sebagai penyanyi solo atau berkumpulan selepas ini jika diberi peluang oleh industri muzik yang saya cintai,” katanya menerusi satu kenyataan dilaman Instagram.

Kecik juga menambah walaupun sudah keluar daripada kumpulan tersebut, hubungan mereka masih baik dan tidak sesekali membuang kawan.

jiwa tak masuk dengan rock, kecik umum tinggalkan kumpulan kristal

Tambahnya lagi, keputusan ini sudah lama difikirkan olehnya memandangkan jiwanya tidak sesuai dengan rock.

“Sebenarnya saya dah lama nak beritahu bahawa jiwa saya tak masuk dengan Kristal. Saya bukan seorang rockers, saya cuba dan cuba tapi tetap tak dapat.

“Saya tak boleh buat benda yang saya tak cinta.

“Apa pun terima kasih kepada Rody, Acap, Kechiq, Pak Din, Mak Din, Niena, sebab banyak tolong Kecik selama Kecik menjadi penyanyi utama kumpulan Kristal,” jelasnya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assalamualaikum. Hari ni saya nak bagitau yang saya dah keluar secara rasmi daripada kumpulan @kristalband dan bergerak secara solo semula. Keputusan ini dibuat dari pihak saya dan pihak kristal sendiri. Sebab utama dan punca utama adalah sebab saya rasa saya tak boleh galas tanggungjawab sebagai lead vocal untuk kumpulan kristal. Saya tak nak kristal jatuh merudum disebabkan saya. Maybe saya masih lagi mencari cari jiwa saya. Saya bukan lah seorang penyanyi rock. Saya potong rambut pun bukan disebabkan nak tunjuk saya give up. Cuma saya nak bagitau jiwa saya dah tak ada kat situ. . Saya memohon maaf kepada semua ahli2 kristal dan pihak2 syarikat yang selama ni banyak tolong saya. insha'Allah saya akan aktif semula sebagai penyanyi solo atau berkumpulan selepas ini jika diberi peluang oleh industri muzik yg saya cintai 🙏🙏 #kecikogiee #keciktakact #doayangbaikbaik

A post shared by KECIK OGIE ( VOCAL) (@kecik_ogiee) on

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}