Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

ready set jom

3 Tempat Peminat K-Pop Mesti Pergi Kalau Korang Ke Korea Selatan

K-Poppers mesti wajib pergi tempat ni!

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatanKredit Imej : IG @hahanybunch

Setiap K-Poppers mesti mempunyai impian untuk jejak kaki ke Korea Selatan, satu hari nanti kan. Ye lah, setiap hari tengok music video K-Pop, rasa nak sangat tengok tempat-tempat yang cantik dan menarik.

Kalau korang betul-betul K-Poppers tegar, ini 3 tempat yang korang kena pergi apabila pergi ke Korea Selatan:

#1 Seoul

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatanKredit: Discover Seoul Pass

Seoul bukan sahaja ibu negara Korea Selatan, tapi negeri ini lah menjadi dambaan setiap peminat K-Pop. Ye lah, dekat sinilah terletaknya tempat-tempat menarik yang berkaitan dengan K-Pop. Jika anda penggemar EXO, Super Junior atau Red Velvet, masukan SMTown Coec Artium dalam itinerary korang. Dekat sini segala merchandise, CD, DVD dan macam-macam lagi korang boleh dapat.

Tapi, kalau korang nak cuba nasib untuk berjumpa dengan artis-artis K-Pop, boleh lah korang ke Cheongdam Village yang merupakan salah satu daerah di Seoul. Dekat sinilah terletaknya office JYP Entertainment, SM Entertainment, FNC, dan CUBE. Mana tahu nasib korang baik. Boleh lah terserempak dengan Seungri ke tak pun Chanyeol. Menangis weyh kalau nampak diorang depan mata.

 

#2 Shinhwa Theme Park, Jeju Island

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatanKredit : IG @paul_sm

Mana peminat G-Dragon? Sangat lah rugi kalau korang pergi ke Korea Selatan tapi tak singgah dekat Jeju Island ni. Dekat Jeju Island terdapat sebuah taman tema yang dikenali sebagai Shinwa Theme Park. Dalam theme park ni lah terletaknya café idola korang, G-Dragon.  Yang menariknya tentang café ini adalah rekaannya yang membentuk nama G-Dragon. Label pakaian G-Dragon, PEACEMINUSONE juga ada dekat sini. Bukan senang tau nak dapat label pakaian G-Dragon ni.

 

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatan

Kredit : IG @kl.now

 

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatanKredit IG @amiee_ey

Sebenarnya taman tema ini dibangunkan oleh syarikat YG Entertainment. Jadi, macam-macam benda berkaitan K-Pop ada dekat sini. Jadi, tak lengkaplah kalau peminat K-Pop tak datang dan melawat Shinhwa Theme Park di Jeju Island ni.

 

Sumber: Youtube VIP News

 

#3 Busan One Asia Festival

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatan

Kredit: Visit Korea

Sebut je Busan, mesti ramai yang akan ingat cerita Train To Busan. Tapi, selain daripada itu ada lagi yang lebih menarik berlaku di Busan setiap hujung tahun. Kalau korang betul-betul minat K-Pop mesti korang tahu tentang Busan One Asia Festival. Dekat event ni lah korang boleh tengok macam-macam benda berkaitan dengan hiburan Korea Selatan.

Waktu event ni juga, korang boleh tengok konsert K-Pop, boleh berjumpa dengan artis K-Pop dan bergaul dengan komuniti K-Pop dari seluruh dunia. Yang paling menjadi tumpuan semestinya acara pembukaan dengan penutupan. Sebab line up yang perform memang power. Macam tahun ni ada EXO, Wanna One, Seventeen, Red Velvet dan ramai lagi. Jadi, boleh lah korang rancang awal-awal. 

Sumber: SOOMPI

Perghh, bestnya! Baca ni pun rasa tak sabar je nak pergi ke Korea Selatan kan? Rasa macam nak booking flight sekarang juga, kemas baju dan terus terbang ke sana. Bestnya!

3 tempat peminat k-pop mesti pergi kalau korang ke korea selatan

Jadi, apa kata korang plan percutian korang sekarang. Booking flight korang dekat airasia.com sebab sekarang ni dah banyak flight AirAsia X yang terbang terus ke tiga-tiga tempat ni. Untuk ke Seoul, terdapat 18 penerbangan seminggu. Manakala, Busan pula ada 6 kali penerbangan seminggu dan Jeju 4 kali seminggu.

Jadi, korang tak perlu risau lagi nak pilih flight sebab dah banyak pilihan.  Lagipun, penerbangan sehala ni sangat berbaloi sebab korang tak perlu nak tukar flight dan yang pasti tiketnya lagi murah dan berpatutan.

Dengan hanya RM 409, korang dah boleh pergi ke sana sekiranya korang Ahli BIG! Kalau korang nak perjalanan yang selesa, boleh lah beli tiket premium flatbed sebab harga dia RM 999 je weyh! Tunggu apa lagi, tempah sekarang sehingga 11 Nov 2018 dan terbang sekarang sehingga 30 April 2019! Tertakluk pada terma dan syarat.

Maka, ini lah masanya untuk korang merasai sendiri berjalanan di bumi K-Pop. Tunggu apa lagi, jom usha airasia.com sekarang!

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}