Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

ready set jom

Rancang Nak Pergi Jepun Tengok Sakura? Korang Mesti Ready Dengan 5 Perkara Ni

Barulah trip tak sia-sia.

Kredit gambar utama: Shutterstock

 

Bayangkan tempat yang sebelum ni kosong tetapi bila datangnya musim bunga bertukar menjadi warna merah jambu putih. Memang terpukaulah kan? Sebab tu la ramai yang plan berkunjung ke Negara Matahari Terbit ni antara penghujung bulan Mac hingga Mei.

 

Korang yang plan nak ke Jepun untuk lihat sendiri pokok sakura depan mata, make sure korang dah ‘khatam’ 5 perkara ni.

 

 #1 Book Awal

 

Musim bunga di Jepun antara musim paling padat dengan pelancong. Korang kena jangka semua tempat penuh dan padat, jadi kenalah bijak rancang perjalanan. Tengok ramalan sakura dan dah tentu hotel pun kenalah book awal ya!

 

#2 Jangan Salah Lokasi

 

Bunga sakura di Jepun ni tak kembang serentak. Dan bila dah kembang, bunganya tak tahan lama. Lebih kurang dua minggu je korang boleh tengok bunga ni atas pokok. Kalau korang pergi Jepun awal musim bunga sebaiknya pergi belah selatan tetapi kalau dah hampir penghujung musim bunga, korang mungkin boleh jumpa bunga sakura ni di kawasan utara Jepun.

 

#3 Eh, Betul Ke Tu Sakura?

 

Bunga sakura ni ada banyak warna, bentuk dan bilangan kelopak dari 5 hingga ke kira-kira 100 kelopak! Warnanya pun bukan sahaja pink pudar, tetapi ada juga yang berwarna putih, kuning dan pink terang.

 

#4 Keluar Awal Pagi

 

Korang yang nak nikmati sakura tu kenalah keluar awal pagi sebelum jam 8 pagi, bawa sekali kain alas untuk book tempat di lokasi hanami kegemaran korang untuk tengok sakura. 

 

#5 JR Pass

rancang nak pergi jepun tengok sakura? korang mesti ready dengan 5 perkara ni

Kredit: tsunagu Japan

 

Ada banyak tempat untuk tengok sakura, tetapi kebiasaanya pemandangan sakuran paling cantik di kawasan pedalaman. Dan untuk ke sana korang digalakkan menaiki keretapi laju. Jadi, bolehlah beli JR Pass untuk memudahkan perjalanan korang.

 

rancang nak pergi jepun tengok sakura? korang mesti ready dengan 5 perkara ni

 

Dan untuk korang excited nak tengok sakura, inilah peluang korang menang trip percutian ke Jepun untuk merasai sendiri pengalaman menyaksikan sakura bersama pasangan yang ditaja oleh OYOSHI!

 

Korang juga berpeluang menang hadiah mingguan menarik berupa baucar Uniqlo bernilai RM200.

 

 

Macam mana caranya?

 

1)      Beli produk OYOSHI Green Tea Sakura Strawberry dengan jumlah pembelian minima RM10 dalam satu resit. Untuk setiap RM10 yang dibelanjakan korang dapat 1 peluang penyertaan.

2)      Hantarkan maklumat-maklumat ini secara Whatsapp ke +6017-8871383 sebelum 5 Februari 2019. 

a.       Gambar resit pembelian penuh & jelas,

b.       No kad pengenalan,

c.       Nama penuh seperti dalam kad pengenalan,

d.       Jawapan kepada soalan ini: OYOSHI merupakan penganjur peraduan Sakura WhatsApp- Betul atau Salah?

3)      Pastikan korang simpan resit pembelian, ya!

 

rancang nak pergi jepun tengok sakura? korang mesti ready dengan 5 perkara ni

 

Jomlah dapatkan OYOSHI Green Tea Sakura Strawberry hari ni. OYOSHI Green Tea Sakura Strawberry, minuman yang dibrew menggunakan 100% daun teh organik dan ditambah dengan aroma sakura serta rasa strawberry yang awesome. Memang rugilah kalau tak grab peluang ni, kan? Layari Facebook OYOSHI Malaysia untuk info lanjut!

 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}