Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

tips dua posen

Periksa Gusi Korang Dan Menangi Pelbagai Produk Systema Dan Wang Tunai!

Gusi sihat, badan pun sihat!

periksa gusi korang dan menang pelbagai produk systema dan wang tunai!

Kredit: Shutterstock

Korang ingat tak, haritu kitorang ada mention pasal 9 daripada 10 rakyat Malaysia tak sedar yang diorang ada penyakit gusi? Haa, dah periksa gusi korang ke belum? Baik buat secepat yang mungkin sebelum terlambat!

Kalau belum periksa gusi tu, apa kata korang periksa kesihatan gusi korang hari ini, mana tau boleh menang hamper Systema bernilai RM100! Kalau korang bertuah, korang mungkin juga boleh menang wang tunai bernilai RM500!

Macam mana nak menang hadiah-hadiah ni?

periksa gusi korang dan menang pelbagai produk systema dan wang tunai!

Kredit: Shutterstock

Senang je. Ni caranya:

  1. Pergi www.gumhealthcheck.com untuk sertai pemeriksaan kesihatan gusi oleh Systema
  2. Lepas dapat result, ambil screenshot keputusan kesihatan gusi tu
  3. Post screenshot tu kat media sosial dengan hashtag #Gumbatte dan tag @erasabah / @erasarawak
  4. Bagitau kitorang kenapa Systema ialah pilihan pertama korang

10 penyertaan terbaik akan memenangi hamper Systema bernilai RM100. Manakala yang terbaik di antara 10 yang terbaik tadi akan memenangi wang tunai RM500.

Pertandingan berlangsung pada 6 Mei sehingga 19 Mei, so jangan lepaskan peluang ni!

Apa yang korang perlu tau tentang penyakit gusi…

periksa gusi korang dan menang pelbagai produk systema dan wang tunai!

Kredit: Shutterstock

Punca utama penyakit gusi ialah penjagaan oral yang salah atau kurang memuaskan. Basically, kalau korang tak berus gigi dengan betul, ni yang akan terjadi:

  • Plak-plak gigi yang mengandungi berbilion bakteria akan terkumpul di gigi, gusi dan juga dalam poket gusi.
  • Semakin lama semakin banyak terkumpul dan akhirnya toksin daripada bakteria tu akan rosakkan tisu-tisu gusi.
  • Plak yang terbiar lama pula akan menyebabkan penyakit gusi yang bukan je boleh buatkan korang kehilangan gigi, tetapi banyak penelitian telah menunjukkan kaitan antara penyakit gusi dengan masalah kesihatan lain seperti penyakit jantung, kencing manis serta penyakit Alzheimer.

Tak sangka kan, benda yang kecil boleh melarat sampai boleh bagi korang penyakit yang mengancam nyawa, jadi jangan main-main dengan penyakit gusi ni!

Cegah penyakit gusi sebelum melarat di rumah

periksa gusi korang dan menang pelbagai produk systema dan wang tunai!

Kredit: Shutterstock

Nak cegah daripada penyakit gusi ni senang je. Kat rumah pun boleh buat:

  1. Guna berus gigi yang sesuai. Check out www.loveatfirstbrush.com kalau nak tau macam mana nak pilih berus gigi yang terbaik.
  2. Dah dapat berus gigi yang sesuai, make sure teknik berus gigi tu betul.
  3. Gunakan ubat gigi khas untuk elak pengumpulan plak dan menghalang bakteria bermaharajalela.

Ubat gigi seperti Systema Advance Anti-Plaque Toothpaste berkesan dalam memberikan perlindungan terhadap pengumpulan plak dan bakteria selama 24 jam dan 4 kali lebih perlindungan terhadap masalah gusi.

periksa gusi korang dan menang pelbagai produk systema dan wang tunai!

Kredit: Systema

Korang boleh dapatkannya dalam 3 jenis:

Kalau nak tau lebih lanjut lagi pasal tanda-tanda penyakit gusi, buatlah pemeriksaan kesihatan gusi Systema di gumhealthcheck.com.

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}