Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

trending

Lima Jenis Makanan Yang Boleh Diambil Untuk Redakan Stress

Kalau masih tak ok juga, boleh lah tidur sekejap.
12 Mar 2021, 02:00 PM

Tekanan atau stress boleh terjadi kepada sesiapa sahaja tanpa mengira usia. Banyak faktor dan sebab yang mengundang kepada stress, antaranya adalah pekerjaan, perhubungan dan persekitaran.

lima jenis makanan yang boleh diambil untuk redakan stress

Hari ini kami nak kongsi dengan korang beberapa makanan yang korang boleh makan untuk hilangkan stress:

1. Makanan Panas Dan Melegakan

Kalau korang stress cuba ambil secawan kopi panas. Sebenarnya, menurut jurulatih nutrisi, makanan panas seperti air teh boleh melegakan dan mengurangkan stress.

2. Dark Coklat

Semua orang tahu coklat boleh mengurangkan tekanan. Tapi, korang tau tak jenis coklat tu apa?

Coklat yang sebetulnya untuk menghilangkan stress adalah dark coklat. Ini kerana dark coklat mengandungi dan kaya dengan antioksidan yang boleh membantu mengurangkan tahap hormone stress dalam badan.

3. Pisang

Kalau tak ada makanan sangat, korang boleh cuba consume pisang, Kenapa pisang boleh mengurangkan tekanan?

Pisang ini mengandungi dan kaya dengan potassium dan magnesium. Kedua-dua mineral ini boleh membantu mengurangkan tahap stress.

4. Ikan

Jika korang berada dalam tekanan, seeloknya dapatkan ikan. Ikan ni kebaikan dia adalah boleh menguatkan dan menggalakkan mood korang. Omega-3 fatty acid yang terdapat dalam badan ikan boleh mengurangkan depression.

5. Air

Kalau susah sangat nak cari semua benda di atas, paling simple untuk hilangkan stress adalah dengan minum air putih. Sangatlah penting untuk menghidrasikan diri korang sewaktu stress.

Jika makanan-makanan ini tidak meredakan tekanan anda, sila dapatkan rehat secukupnya seperti tidur sebentar atau dapatkan rawatan dan nasihat daripada doktor.

Sumber: everydayhealth.com

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}