Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

ERA

Muzik Hit Terbaik

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

ERA Segmen Terkini

ERA

Muzik Hit Terbaik

trending

Korang Boleh Menang Hadiah Bernilai RM95k Dalam Peraduan Fotografi ERA OPPO Ni

Peraduan berakhir pada 18 Ogos ni, so cepat hantar!

korang boleh menang hadiah bernilai rm95k dalam peraduan fotografi era oppo ni

Kredit: OPPO, Alex Tan, Wg Sam

Bagi korang yang enjoy hidup dan gemar mengembara, pastinya korang juga suka ambil gambar di setiap tempat yang korang pergi sebagai kenang-kenangan. Ada yang suka ambil gambar pemandangan dan tak kurang juga yang ambil gambar orang.

Tapi, lepas tu apa yang korang buat dengan gambar tu? Untuk korang yang suka ambil gambar orang tu, jangan simpan gambar tu sendiri; kongsikan ia dengan dunia dan menangi hadiah menarik!

korang boleh menang hadiah bernilai rm95k dalam peraduan fotografi era oppo ni

Kredit: OPPO

Sekarang ni ERA dan OPPO tengah adakan Peraduan Fotografi ERA bersama OPPO, jadi korang boleh hantarkan gambar korang secepat yang mungkin! Peraduan bermula dari 22 Julai sehingga 18 Ogos 2019.

Dalam peraduan ni, OPPO nak galakkan korang terokai dunia dan perhatikan segala perkara yang menarik dalam kehidupan ni. Asah bakat fotografi dan pemerhatian korang!

Cara-cara penyertaan Peraduan Fotografi ERA bersama OPPO

Langkah 1

Hantarkan gambar-gambar yang menepati tema Story Of The People.

Langkah 2

Pastikan korang gunakan fon OPPO dan onkan watermark OPPO masa nak ambil gambar.

Langkah 3

Muatnaik gambar di Instagram dengan hashtag #EraEratbersamaOPPO, #BeyondYourVisionwithOPPO, #OPPORenoSeries, dan #StoryofthepeoplexOPPOmy

Jangan lupa setkan akaun IG korang kepada public mode, dan pastikan watermark OPPO ada pada gambar-gambar yang dikongsi.

Peserta boleh muatnaik sebanyak mana gambar yang diinginkan, tapi cuma satu gambar je yang akan dipilih sebagai pemenang.

korang boleh menang hadiah bernilai rm95k dalam peraduan fotografi era oppo ni

Pusingan pertama: Pilihan ERA

ERA akan pilih 17 orang pemenang. Pemenang top 3 bakal menerima OPPO Reno (pemenang utama), F11 Pro (kedua), dan O- Free Wireless Earphones (ketiga). Peserta selebihnya pula bakal menerima hadiah sagu hati iaitu Beg Barca atau payung.

Tips untuk menang dalam peraduan ini

Nak cari inspirasi dan menang? Kitorang ada beberapa tips untuk korang.

  1. Korang kena hantar gambar bertemakan Story Of The People, jadi korang boleh ambil gambar ikut apa yang korang faham tentang tema ni. Inilah masanya untuk korang kongsi cerita dari sudut kehidupan dengan gambar yang cantik-cantik! Untuk dapatkan gambar potret yang lebih awesome dengan adjustment warna dan cahaya, korang boleh gunakan mode OPPO Artistic Portrait. Barulah boleh dapatkan kualiti gambar seperti dalam majalah!

korang boleh menang hadiah bernilai rm95k dalam peraduan fotografi era oppo ni
Kredit: OPPO

  1. Maksimumkan kelebihan fon untuk dapatkan gambar berkualiti. Korang boleh zoom in hingga 10x zoom hybrid dan 60x zoom digital untuk dapatkan gambar meletup yang tidak pecah dan sangat jelas. 
  2. Jangan abaikan setiap butiran walaupun gambar itu diambil pada waktu malam. Butiran inilah yang menaik serta menghidupkan gambar yang diambil. Korang boleh gunakan Ultra Night Mode 2.0 untuk dapatkan gambar terbaik walaupun ketika kurang pencahayaan.
  3. Ultra Night Mode 2.0 juga mempunyai ciri khas Face Protection yang dapat membezakan wajah potret dari latar belakang, subjek akan lebih menyerlah berbanding latar belakang.

korang boleh menang hadiah bernilai rm95k dalam peraduan fotografi era oppo ni

Kredit: OPPO

  1. Korang boleh rakamkan gambar potret yang awesome dengan Dazzle Color Mode yang boleh mengenal pasti scene dan membina semula warna yang lebih baik berdasarkan scene berbeza agar gambar korang nampak lebih natural dan jelas.

Pusingan kedua: Festival Fotografi Kuala Lumpur

Kalau korang berjaya dalam pusingan pertama, ERA akan pilih lagi top 5 daripada 17 orang pemenang tadi bagi mempamerkan karya agung korang di Festival Fotografi Kuala Lumpur yang akan berlangsung pada 23 hingga 25 Ogos di VivaHome Exhibition.

Pusingan terakhir: OPPO Ultimate Award

Kalau korang merupakan pemenang utama dalam pusingan pertama, korang bakal ‘bertempur’ lagi di pusingan terakhir iaitu OPPO Ultimate Award. Kali ini, pemenang akan dipilih oleh OPPO. Korang boleh memenangi hadiah wang tunai bernilai RM3,000 (tempat pertama), RM2,000 (tempat kedua) dan RM1,000 (tempat ketiga).

Tip tambahan: gunakan fon OPPO Reno atau OPPO Reno 10x Zoom

Nak gambar yang memukau, gunakan pelbagai fungsi menarik yang ada pada fon Reno oleh OPPO ni, yang terdapat dalam Versi Reno Standard dan juga Reno 10x Zoom. Fon OPPO Reno 10x Zoom ni best gila sampai Neelofa pun obses!

Harga bagi OPPO Reno (versi standard) adalah RM1,999 manakala harga bagi OPPO Reno 10x Zoom adalah RM3,399. Ni ialah spesifikasi kedua fon tu:

korang boleh menang hadiah bernilai rm95k dalam peraduan fotografi era oppo ni

Kredit: OPPO

Korang boleh dapatkan kedua fon ni di kedai OPPO dalam talian atau di mana-mana kedai OPPO.

Nantikan pengumuman pemenang di Facebook OPPO Malaysia.

Klik di sini untuk terma dan syarat peraduan.

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

{{related.name}}

{{related.name}}